CURSURI: Sambătă & Duminică

Marți - Vineri 9.00 - 18.00

Contact: 0744-759-070

 

Motivația mai este de actualitate?

Noile tehnologii ne permit să nu mai fim limitați în privința informațiilor și a locațiilor. Putem face lucrurile mult mai ușor. Lucrăm și învățăm de la distanță. Găsim orice ne interesează pe Google doar din câteva cuvinte tastate. Inteligența artificială este deja prezentă în viața noastră. Totul pare mult mai simplu. Dar, de exemplu, când avem nevoie de un sfat, cum procedăm? Îi lăsăm pe Google și publicitarii săi virtuali să ne dea sfaturi? Sau apelăm la o persoană reală?

Gândindu-ne în viitor …

Pare că tot ce înseamnă relaționare directă începe să nu prea mai intre în discuție. Să pară un subiect desuet. Cum este și firesc, gândindu-ne în viitor, ne întrebăm care este cel mai potrivit mod de educație pentru copiii noștri: online sau tradițional (face-to-face)?

Tu, care acum citești aceste rânduri, oprește-te un moment și adu-ți aminte de profesorii și mentorii care ți-au influențat în bine viața. Ce crezi că ți-au oferit ei în plus față de cunoștințe, de un mod de structurare mentală și de o disciplină școlară? … acesta este tiparul cunoscut de 99% dintre noi.

Tu, care citești în continuare, oprește-te un moment și imaginează-ți că există doar tehnologia școlară. Doar tu, tehnologia și multe cursuri online. Acesta începe să fie tiparul nou. Cum crezi că te-ai descurca? Ai fi destul de disciplinat(ă) ca să îți impui si să respecți un program de lucru? Ai ști unde să cauți informația?… ce motivație ai avea să faci lucruri, să înveți, să lucrezi?

Gândindu-ne la inteligența emoțională …

DA, cel mai probabil că primul gând care îți vine acum în minte este că tot ce ține de Playing și Gaming-ul pe computer te pot direcționa și ajuta în formarea ta și a copiilor tăi. Dar tehnologizarea de sine stătătoare nu poate (încă) să înlocuiască inteligența emoțională. Ai fi uimit să afli că The Open University a făcut în 2018 un studiu referitor la tendințele pedagogice care încep să prindă contur în 2019, care balansează HiTech cu învățarea holistică tradițională și cultivarea empatiei. Până la acest moment, de-a lungul întregii noastre istorii, formarea personalității începând din copilărie și adolescență implică tot ceea ce ține de contactul face-to-face cu alte persoane „în carne și oase”, de formarea anumitor comportamente, de copierea unor tipare … adică de inteligența emoțională.

Copiii și adolescenții experimentează sentimente, comunică, negociază, conștientizează, sunt încurajați, fac parte dintr-o comunitate. Adică elemente ce compun inteligența emoțională ce îi va ajuta ulterior în viața lor personală și profesională. Succesul, în orice formă l-am aprecia (realizare profesională, obținere de averi, well-being, construire comunități, voluntariat, etc.), vine doar ca urmare a existenței motivației. Iar motivația este parte din ceea ce numim inteligență emoțională.

Etapă cu etapă …

Ea se construiește etapă cu etapă de când copilul vine pe lume, nefiind încă posibil să fie dezvoltată de către tehnologie, ci doar de interacțiunea cu oamenii, fie ei profesori, mentori, prieteni, rude. Așadar, oricât de tehnologizați se anunță următorii ani, credem în conceptul de mentorat și integrare în grupuri având aceleași activități, hobby-uri și preocupări.

Toți juniorii și adolescenții din Success Academy învață experiențial și sunt mentorați. Motto-ul nostru este că ”facem ce școala nu face”. Tocmai pentru că aici definim și rafinăm personalități actuale. Pornind de la mediul în care trăim, îi ancorăm pe toți tinerii noștri în această realitate.

Cu alte cuvinte, când vor termina sistemul de învățământ în care sunt activi (public sau privat), ei vor putea să se integreze în etapa imediat următoare din viața lor (să studieze la un alt nivel, să se angajeze sau chiar să își înceapă un business). Iar mulțumirea noastră va veni din faptul că, poate cândva în viața lor, se vor opri un moment si își vor aduce aminte că am contribuit și noi cu o părticică la succesul lor.

Pentru că, în afară de cunoștințele oferite, de modul de structurare mentală și disciplina performanței, … le-am insuflat și motivația necesară să obțină tot ceea ce își doresc în viață.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Te invităm pe www.SuccessAcademy.ro pentru a găsi detalii despre programele noastre de dezvoltare personală și leadership create special pentru copii și adolescenți.

Formăm noi grupe Success Academy. Te poți înscrie acum la un DEMO gratuit împreună cu copilul tău. Vino să vezi cum lucrăm și cum transformăm ”imposibilul” în posibil. Pentru că facem ce școala nu face. Pentru a fi in contact permanent cu noi și articolele noastre, dă un like paginii Success Academy de pe Facebookprezentare companie

Comments are closed.
Testimoniale

”Echilibrat, completează discuțiile de acasă și de la școala (referitor la conținutul programului).”

Eugen, tata Victor - 16 ani

5.0
2020-01-22T13:25:52+02:00

Eugen, tata Victor - 16 ani

”Echilibrat, completează discuțiile de acasă și de la școala (referitor la conținutul programului).”

”Vă mulțumesc pentru atenția acordată copiilor și pentru efortul deosebit pe care îl depuneți pentru a modela caracterul lor.”

Ciprian, tata Mihnea - 17 ani

5.0
2020-01-22T12:43:13+02:00

Ciprian, tata Mihnea - 17 ani

”Vă mulțumesc pentru atenția acordată copiilor și pentru efortul deosebit pe care îl depuneți pentru a modela caracterul lor.”

”Pe parcursul acestui an Anabelle a venit la cursuri plină de entuziasm și își dorește să participe și anul următor.”

Maria, mama Anabelle - 16 ani

5.0
2020-01-22T12:46:51+02:00

Maria, mama Anabelle - 16 ani

”Pe parcursul acestui an Anabelle a venit la cursuri plină de entuziasm și își dorește să participe și anul următor.”

”Mulțumesc pentru sprijinul acordat tânărului meu pentru a deveni un adult care știe să își gestioneze emoțiile, timpul, programul.”

Alina, mama Matei - 17 ani

5.0
2020-01-22T12:57:13+02:00

Alina, mama Matei - 17 ani

”Mulțumesc pentru sprijinul acordat tânărului meu pentru a deveni un adult care știe să își gestioneze emoțiile, timpul, programul.”

”Traineri dedicați, bine pregătiți profesional, aplecați către nevoile adolescenților și cu maximă implicare. Program bine structurat pe capitole ce ating…

Elena, mama Ana - Maria - 17 ani

5.0
2020-01-22T12:58:30+02:00

Elena, mama Ana - Maria - 17 ani

”Traineri dedicați, bine pregătiți profesional, aplecați către nevoile adolescenților și cu maximă implicare. Program bine structurat pe capitole ce ating diverse sfere ale vieții personale și profesionale”
5.0
5
Evenimente

  1. Sesiune DEMO Success Academy

    aprilie 4 @ 10:00 - 11:00
Articole recente

COVID 19, 2 femei cu masca si un telefon mobil, comunicare in timpul crizei
cum creste iarba
cirza actuala datorata virusului COVID 19
adolescenti
Program:

  • LuniÎnchis
  • Marți9am - 6pm
  • Miercuri9am - 6pm
  • Joi9am - 6pm
  • Vineri9am - 6pm
  • SambătăCursuri
  • DuminicăCursuri
Traineri

Amada Bălțățeanu
Founder, Consultant Leadership Training
Numele meu este Amada, cred în lucrurile bine făcute, în…
Ovidiu Atanasiu
Founder, Consultant Leadership Training
Numele meu este Ovidiu și îmi place ceea ce fac.…
Mirela Ursu
Founder, Consultant English Training
Numele meu este Mirela și, pe scurt, sunt mamă, soție…
View All